menu_top.gif Forfatter Perioder Titel background.gif logo.gif til forside
 

menu_bund.gif Søg til forside
clear.gif Søgning på www.adl.dk

Søgning efter titler
Fritekstsøgning i ADL's tekstsider og forfatterportrætter

ADL har to former for søgning:

1. Søgning efter titler

En søgning for at finde frem til et bestemt værk via søgning på en titel. (Et værk skal her forstås som en praktisk adgang til en enkeltstående tekst med egen titel). Denne søgning kan begrænses via valg af forfatternavn eller periode.

2. Fritekstsøgning i ADL's tekstsider og forfatterportrætter

I denne form for søgning kan man finde frem til hvor i en tekst en bestemt passus findes. Der kan søges i alle de søgbare tekster på en gang, eller søgningen kan begrænses ved angivelse af forfatternavn eller værktitel.
NB! Alle titler mærket med ordet (tekst) er søgbare.

Tips vedr. fritekstsøgning på ord:
Det er bedst at søge på få og mindre almindelige ord fra en passus (eller evt. værktitel) som man ønsker at lokalisere. Søgning på korte, almindelige ord som de, den, det, og, af, fra (artikler, forholdsord og lign.) resulterer i mange, og overflødige, resultater. Samtidig forsinkes søgningen.

I fritekstsøgning i ADLs tesktsider betyder valgmuligheden alle ordene at man kombinerer ordene med og. Valgmuligheden nogle af ordene betyder at man kombinerer ordene med eller. Valgmuligheden den nøjagtige sætning betyder at der søges på en tekststreng.

Trunkering: ? for et tegn
* for flere tegn
F.eks.: spillem* søger på spillemand, spillemanden, spillemands osv.

NB!
Søgningen foregår altid på hele ADL. F.eks. der søges ikke blot i Aarestrup, fordi SØG funktionen vælges fra en side af Aarestrup. Brugeren skal selv foretage begrænsninger under søgningen.

u_navi_footer.gif     background_footer.gif logo_footer.gif til forside12345